Viniczai Dóra

Viniczai Dóra

Budapest II. kerület

Miben tud segíteni?

 • hasizmok extrém eltávolodása
 • extrém gyenge gátizmok
 • extrém feszes gátizmok
 • süllyedés (méh, hólyag)
 • inkontinencia
 • izomfájdalom
 • sérv (köldök, hasfali, rekeszizom)
 • derékfájás
 • csuklófájás
 • gerincsérv
 • jelentős testtartási probléma
 • hasműtét előtt/után
 • várandósság
 • császármetszés után

Bemutatkozás

Ki vagyok én?
Anya vagyok. Mindig is anya akartam lenni.
Anyukám ikerpár egyike. Amikor egészen kicsi koromban megtudtam, hogy a többszörös peteérés női ágon öröklődik, általában minden második generációban, kijelentettem, hogy nekem ikreim lesznek. Ezt a férjemnek is elmeséltem kapcsolatunk hajnalán, hogy később ne érje meglepetés :-)
Pár évvel ezután, az ultrahangon a dokink megmutatta a babánkat, hallgattuk a szívverését, nekem potyogtak a könnyeim örömömben. András rákérdezett: - És csak egy? Dóri mindig azt mondta, ikrei lesznek. Több se kellett, a Doki mutatott még egyet. Előtte is teljes volt az öröm, de így már mindent felülmúlt. Mint aki jól végezte dolgát, kezdtem felülni. A Doki azonban rám szólt, hogy szeretne mutatni még valamit. És ott volt a harmadik.
Ez megállította az időt, a tér nem görbült tovább, teljes volt a döbbenet.
Majd kicsit később (36 hétre +3 napra) megszületett a 3 tökéletesen egészséges kis apróság, mind külön személyiség, külön világ, mégis egy múlt, egy közösség.

Mi tagadás, a hármasikres várandósság viszont nyomokat hagyott a testemen. A hasizmaim elgyengültek, eltávolodtak, és elég jelentős rectus diastasisom lett: szegycsonttól szeméremcsontig 3-4 ujjnyi eltávolodásról indultam, köldöksérvvel fűszerezve.

Hosszú út vezetett odáig, hogy sikeresen regeneráljam saját állapotomat, majd az ennek során szerzett tapasztalatok és élmények nyomán - évtizedes HR-es múltamat magam mögött hagyva - új hivatást válasszak: inkább RTM oktató, majd szétnyílt hasizom specialista lehessek.
Először azért indultam el ezen az úton, mert nagyon szerettem volna visszatérni korábbi hobbimhoz, a futáshoz. Mire elértem ezt a vágyott célt, elmélyültem és beleszerettem a területbe. Rájöttem, hogy milyen fontos ez a testünknek, lelkünknek! Minden nőnek szüksége lenne regeneráló tornára, tehát nem csak annak, akinek eltávolodnak az egyenes hasizmai. Mert itt sokkal többről van szó: az egész mélyizom rendszerünkről, a has-, hát-, rekesz- és medencefenék izmainkról, a gerincünkről, izületeinkről, testtartásunkról. Ha pedig valaki császármetszéssel szült, esetében még sokkal többről is!

Az évek során sokféle kapcsolódó képzést, tanfolyamot elvégeztem. Mert ha valaki egy kicsit is elmélyed az emberi test anatómiájában és működésében, óhatatlanul elkezd holisztikusan gondolkodni, hiszen ha valahol, akkor itt biztosan minden mindennel összefügg. És ez igaz az elérhető eredményekre is: nagyon sokan szétnyílt hasizom vagy medencefenék-problémákkal keresnek meg, de végül egy komplex regeneráló programot kapnak - és ez így van jól!

Szakterületeim:

- RTM (rectus Training Method) oktató, szétnyílt hasizom specialista
- RYC (Restore Your Core) oktató
- Kanga PowerHouse oktató, medencefék-regeneráció specialista
- kismama és szülés utáni regenerációt segítő kinesio taping
- vízi torna és vízi aerobic oktató
- RTM alakformáló oktató: szülés után, medencefenék problémával, süllyedéssel is végezhető alakformálás
- RTM kismama oktató
- Funkcionális fascia trainer
- NMPT instruktor - természetes mozgásminta tréner
- hegkezelés specialista
- masszőr
- Sport és aerobic oktató
- SzuperMozgó oktató

Releváns tanfolyamok:
- Császárvonal - császármetszés utáni rehabilitáció
- Bene Máté Gerincakadémia: gerinc és fitnesz
- Gyermekanatómia

Rövidesen induló kurzusok

2024. július 01.

Viniczai Dóra

#47 SzuperTest RTM komplex hasizom regeneráló kurzus

2024. július 01.

Viniczai Dóra

#1 SzuperTest RTM SHORTS hasizom regeneráló kurzus

2024. július 08.

Viniczai Dóra

#30 SzuperTest PowerHouse: medencefenék-regeneráló kurzus

Dóra óratípusai és kurzusai

RTM hasizom regenerálás

RTM hasizom regenerálás

Az RTM szétnyílt hasizom regenerálás az eltávolodott hasizmok, a mélyizmok és a testtartás rehabilitációjára fókuszál, figyelembe véve a posztnatális - azaz a szülés utáni – testi változásokat is. Bármikor csatlakozhatsz online kurzusainkhoz, ahol akkor tornázol, amikor szeretnél. Az RTM Standard 4-hetes blokk már 11.900,- Ft-tól elérhető, amely online konzultációt és a gyakorlatok testre szabását is tartalmazza. Az RTM Prémium 15.900,- Ft-ért még több egyéni támogatást és folyamatos szakértői utánkövetést kínál. Válassz igényeid szerint!

BŐVEBBEN
RTM Core Training

RTM Core Training

Az RTM Core Training a törzstartó izmok erősítésére és a teljes test változatos átmozgatására, átfogó erősítésére fókuszál. Ha már regeneráltad hasizmaidat, de szeretnéd általános erőnlétedet fokozni biztonságos keretek között, itt a helyed! Bármikor csatlakozhatsz online kurzusainkhoz, ahol akkor tornázol, amikor szeretnél. Egy 4-hetes blokk díja 11.900,- Ft, amely online konzultációt és a gyakorlatok testre szabását is tartalmazza. Az RTM Core Training Prémium 15.900,- Ft-ért még több egyéni támogatást és folyamatos szakértői utánkövetést kínál. Válassz igényeid szerint!

BŐVEBBEN
RTM Alakformáló

RTM Alakformáló

Az RTM Alakformáló a nők által kritikusnak vélt területekre, mint például far-, comb-, kar-, vállizmokra fókuszáló torna. Emellett természetesen a has- és gátizmokat is regeneráljuk. Figyelembe veszi a posztnatális tényezőket, a még nem regenerált testet, hasat, gátizmokat is. Nagyobb hasizom-eltávolodás vagy méhsüllyedéses problémák esetén is végezhető, amikor más, szokványos testedzés nem javasolt. Bármikor csatlakozhatsz online kurzusainkhoz, ahol akkor tornázol, amikor szeretnél. Egy 4-hetes blokk díja 11.900,- Ft, amely online konzultációt és a gyakorlatok testre szabását is tartalmazza. Ismerd meg a részleteket most!

BŐVEBBEN
RTM Kismama

RTM Kismama

Ezt a preventív tornát várandósoknak ajánljuk a terhesség 12. hetétől. Olyan gyakorlatokat tartalmaz, amelyek segítségével megelőzhető a szülés utáni rectus diastasis, vagyis az egyenes hasizmok túlzott eltávolodása. A várandósság alatt teljesen normális, ha az egyenes hasizmok megnyúlnak és szétnyílnak, hiszen ezzel biztosítja a testünk, hogy elegendő helye legyen a babának a növekedéshez. Azonban nem mindegy, hogy ez a változási folyamat mikor kezdődik el, illetve, hogy a szülés után a szétnyílt hasizmok mennyire képesek regenerálódni. Bármikor csatlakozhatsz online kurzusainkhoz, ahol akkor tornázol, amikor szeretnél. Egy 4-hetes blokk díja 11.900,- Ft, amely online konzultációt és a gyakorlatok testre szabását is tartalmazza. Ha több egyéni figyelemre vágysz, választhatod az RTM Kismama Prémium kurzust is. Ismerd meg a részleteket!

BŐVEBBEN
Kanga PowerHouse medencefenék regeneráló torna

Kanga PowerHouse medencefenék regeneráló torna

A gátizom a nagy egész részeként a törzs izmaival, a hasizommal, a rekeszizommal és a hátizmokkal együtt funkcionál tökéletesen. A Kanga PowerHouse medencefenék torna ezzel az átfogó szemlélettel nyúl az összes olyan izomcsoporthoz, amelynek szerepe lehet a medencefenék teljes regenerálásában. Kezdd el most: 4 és 6 hetes vezetett online kurzusok közül választhatsz már 15.900,- Ft-tól!

BŐVEBBEN

Dóra bemutatkozása

Ilyen vele egy óra

Elérhetőségei

Viniczai Dóra Viniczai Dóra

Kérdezz tőle Facebook Messengeren!

Folytatás Őt választom!

Új keresés indítása