RTM Senior
RTM Senior

RTM Senior

A has, a törzs és a medence izmainak egészsége 50 év felett még fontosabbá válik. Az RTM Senior torna segítségével megőrizhető a test fiatalos, fitt állapota, miközben olyan problémák esetén is végezhető, amikor más, szokványos testedzés nem javasolt. Bármikor csatlakozhatsz online kurzusainkhoz, ahol akkor tornázol, amikor szeretnél. Egy 4-hetes blokk díja 11.900,- Ft, amely online konzultációt és a gyakorlatok testre szabását is tartalmazza.

target icon

Mi az RTM Senior torna célja?

Az RTM Senior program célja, hogy mozgásban tartsa, erősítse, formálja azokat a nőket, akik 20-30 éve szültek, vagy a változó kor tüneteivel küzdenek, menopauza környékén járnak, esetleg már átestek rajta. Azoknak a hölgyeknek is biztonságos mozgásformát kínál, akik süllyedéses problémákkal (pl. hólyag-, méhsüllyedés), rectus diastasisszal vagy inkontinenciával, gyenge gátizmokkal küzdenek.

Az RTM Senior egy olyan, az érettebb korosztálynak kialakított torna, ami a teljes test átmozgatásán túl a tartásjavító gyakorlatok mellett a törzstartó izmokra fókuszál. Szülés után sok évvel is javítható a rectus diastasis állapota, erősíthető a medencefenék, így sosem késő elkezdeni.

Már 45-50 évtől várjuk ide a tornázni vágyókat, de túlsúllyal testedzést kezdőknek is ajánlott ez a tornaprogram. Könnyebb és nehezebb óratípusokból válogathatnak a tornázni vágyók. Így nyugodtan belevághat az is, aki aktív, dinamikus kardió programot keres, és az is, aki az egyensúlyát szeretné fejleszteni, vagy csupán általános átmozgató tornát keres.

RTM Senior
target icon

A kurzus, a program és a gyakorlatsorok felépítése, nehézségi szintjei

Az RTM Senior online kurzus 7 hétig tart és összesen kettő blokkból áll, majd a torna a gyakorlóórákkal tetszés szerint bármeddig folytatható. Az online kurzus 1. és 2. blokkjában megtanulod a gyakorlatok szabályos, testre szabott kivitelezését, majd a gyakorlóórákon ezekből összegyúrt, izgalmas, változatos órákon formálhatod magad.

Első blokk | Egyéni konzultáció + 3 hét
Az első blokk az első héten egyéni online konzultációval indul, ahol az egészségi állapotod, erőnléted és esetleges problémáid figyelembevételével testre szabjuk a gyakorlatokat és elmondjuk, mire figyelj azok kivitelezése során. A következő három hét során alaposan begyakoroljuk az alapvető tornagyakorlatok helyes végrehajtását és megfelelő impulzusokkal aktiváljuk a mélyizmok és az idegrendszer kapcsolatait. Az első blokk végére egyre magabiztosabban tornázol. Már tudod, hogy mire kell figyelned és érzékelni fogod a torna első jótékony hatásait is: kezd visszatérni izmaid tartása, tónusa, és mérséklődhetnek olyan egyéb tünetek is, mint a hátfájás vagy a derékfájás.

Az első blokkban 1-2-es erősségű RTM regeneráló, keringést fokozó, egyensúlyfejlesztő és alakformáló gyakorlatokkal találkozhatsz.

Merre tudsz továbblépni?
1. Ha sikerült aktiválni a mélyizmokat, valamint az alapvető gyakorlatok kivitelezése is szabályosan megy, be tudsz csatlakozni az RTM Senior gyakorlóórás csoportba
2. Ha nehézkesnek, döcögősnek érzed még a gyakorlatokat, nem megy a helyes légzés, nem tudod tartani a gátadat, akkor meg tudod ismételni az 1. blokkot

Második blokk | 4 hét
A második blokkban 4 héten keresztül egyre összetettebb, dinamikusabb és nehezebb gyakorlatok következnek, valamint az erősségi szinteken is lépegetünk előre. A 2. blokkban már eszközöket is használunk a gyakorlatok nehezítésére: 0,5-1 kg-os kézisúlyzó és kis ellenállású gumiszalag lesznek mindennapos társaink. Ezekkel nem csak a gyakorlatok erősségi szintjét emeljük, hanem megtanítunk a helyes használatukra is, Azt is megtanulod, hogyan tudod kiválasztani a neked megfelelő szintű eszközöket a jövőben.
A második blokkban 3-4-es erősségű RTM regeneráló, fejlesztő és alakformáló gyakorlatok dominálnak.

Merre tudsz továbblépni?
1. A 2. blokk végén a tanult gyakorlatokat használva felgyorsítjuk a tempót. Ha a gyors kivitelezés mellett is szabályosan tudod kivitelezni a gyakorlatokat, akkor jöhetsz tovább az RTM Senior gyakorlóórás csoportba.
2. Ha ezt szintet még soknak érzed, szétcsúszik a testtartásod és úgy érzed, hogy túl sok dologra kell még figyelni egyszerre, meg tudod ismételni a 2. blokkot.

RTM Senior Gyakorlóóra | 4 hetes bérlet
A Senior Gyakorlóórát azoknak ajánljuk, akik elvégezték az 1. vagy az 1-2. blokkot, és szeretnék a tanultakat változatos, izgalmas, szakmailag kontrollált, szakszerűen felépített tornaórákon folyamatosan gyakorolni, testüket és izomzatukat formában tartani és fejleszteni.
A gyakorlóóráknál 1-4-es erősségű gyakorlatokkal dolgozunk.

Merre tudsz továbblépni?
Az RTM Senior egy olyan változatosan összeállított edzésprogram, amely hosszú távon is nagyszerű tornaélményt kínál és gondoskodik edzettségi szinted megtartásáról, növeléséről. Így bármeddig csinálhatod!


A gyakorlóórák felépítése, nehézségi szintjei

AZ RTM Senior online program keretében a következő tornázási alkalmak várnak rád:
- 1 belépő egyéni online konzultáció
- heti 1 x 50 perces nagyvideó a heti tornagyakorlatokkal és részletes magyarázattal, tartásbeállítással
- heti 1 x 50 perces csoportos interaktív óra
- heti 1 x 20 perces feladatsor az otthoni gyakorláshoz

Az órákat bemelegítéssel kezdjük, majd alakformáló és tartásjavító feladatok következnek, amit a has- és gátizom-regeneráló gyakorlatok követnek. Minden órán foglalkozunk az állóképesség, a mozgáskoordináció és az egyensúlyérzék javításával, továbbá a hátizmok erősítésével is. Természetesen légzőgyakorlatokat is végzünk, majd általában nyújtással és/vagy hengerezéssel zárjuk a tréninget.

A visszanézhető videóknak köszönhetően a tornázást a napi ritmusotokhoz tudod igazítani. Ha pedig hétről hétre bekapcsolódsz interaktív óráinkba is, folyamatos élő oktatói támogatást kapsz a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez, ami az eredményes torna egyik kulcsa.

target icon

Mennyi idő után hoz látható, közérzetben is érzékelhető eredményt?

Az RTM Senior program elkezdése után az eredmény rövid időn belül szembetűnő, mind esztétikailag, mind funkcionálisan. A teljes regeneráció időtartama a kiinduló állapottól függ, de a tapasztalatok alapján a többség már az első néhány hét után érzékeli a pozitív változásokat és olyan korábbi tünetek enyhülését, mint a hátfájás és a derékfájás. A teljes program elvégzése garantáltan látható és érzékelhető változást hoz, ami a mindennapi életminőségben is megmutatkozik.

Hogyan kezdheted el?

  1. Regisztrálj!
  2. Válaszd ki RTM oktatódat!
  3. Töltsd ki az egészségügyi kérdőívet!
  4. Várd meg oktatód jelentkezését az egyéni konzultációra!
target icon

Mennyibe kerül és hogyan tudod kifizetni? Mi lesz a megrendelés és a fizetés folyamata?

Az RTM Senior kurzusok díja egységesen 11.900,- Ft.

Ha szeretnéd elkezdeni az RTM Senior programot, első lépésben regisztrálj és keress ezen az oldalon egy RTM oktatót! Ha megtaláltad a számodra leginkább megfelelő oktatót, válaszd ki őt és várd meg a visszajelzését. A kurzus díjáról szóló számlát e-mailben tőle fogod megkapni, amit attól függően, hogy az oktató milyen fizetési módot kínál, átutalással vagy bankkártyával tudsz kiegyenlíteni.

Az oktatód ezt követően időpontot ajánl neked online konzultációra, majd hozzáad a választott kurzus csoportjához, ahol elkezdheted a tornát.

Köszönjük hogy az RTM-et választod, amely az évek során több ezer anyukának nyújtott hatékony segítséget szülés után a szétnyílt hasizom regenerálásában és ez erőnlét visszaszerzésében. Nagyszerű tornaélményt és sikeres regenerációt kívánunk!