RTM hasizom regenerálás
RTM hasizom regenerálás

RTM hasizom regenerálás

Az RTM szétnyílt hasizom regenerálás az eltávolodott hasizmok, a mélyizmok és a testtartás rehabilitációjára fókuszál, figyelembe véve a posztnatális - azaz a szülés utáni – testi változásokat is. Bármikor csatlakozhatsz online kurzusainkhoz, ahol akkor tornázol, amikor szeretnél. Az RTM Standard 4-hetes blokk már 11.900,- Ft-tól elérhető, amely online konzultációt és a gyakorlatok testre szabását is tartalmazza. Az RTM Prémium 15.900,- Ft-ért még több egyéni támogatást és folyamatos szakértői utánkövetést kínál. Válassz igényeid szerint!

target icon

Mi a hasizom regenerálás célja?

Az RTM (Rectus Training Módszer) szétnyílt hasizom regeneráló programja segít a terhesség során eltávolodott egyenes hasizmok és a hasi kapszula regenerálásában, továbbá a mélyizmok megerősítésében. A programban a hasizmokon kívül a tartásjavítás, a hátizom-erősítés és a medencefenék torna is elmaradhatatlan része mind az óráknak, mind az egyénre szabott házi feladatoknak. Így végeredményben a has, a medence és a törzs izomzatát is megerősítjük az átfogó regeneráció és a tartós hatás érdekében.

Az RTM programot Dr. Kerekes Tímea szülész-nőgyógyász és Tőkés Renáta pre- és posztnatális fitnesz specialista fejlesztette ki, akik maguk is két-két gyermek anyukái. Az RTM módszertant Viniczai Dóra RTM oktató - és civilben hármasikres anyuka - adaptálta online felhasználásra.

Az RTM online szétnyílt hasizom program 8 különböző erősségi szintű tornákat tartalmaz, amelyek online kurzus keretében és online gyakorló órákon érhetőek el. A fokozatosság és a lépésről lépésre történő haladás a hatékony, biztonságos és sikeres regeneráció kulcsa. Az esetek döntő többségében az RTM módszer, a befektetett munka, a folyamatos odafigyelés és visszajelzés valódi és tartós eredményt hoz, boldog és elégedett anyukákkal. Tartozz te is közéjük és ismerd meg az RTM online program felépítését!

RTM hasizom regenerálás
target icon

A kurzus, a program és a gyakorlatsorok felépítése, nehézségi szintjei

Az RTM hasizom-regenerálás online kurzus 10 hétig tart és összesen három blokkból áll.

Első blokk | 1+3 hét | Kezdő szint
Mindenkinek ezt ajánljuk, aki most kezdi a szülés utáni regenerációt és az RTM-mel való ismerkedést. A blokk az első héten egyéni online konzultációval indul. Itt az egészségi állapotod, erőnléted és esetleges problémáid figyelembevételével testre szabjuk a gyakorlatokat és elmondjuk, mire figyelj a tornák kivitelezése során. A következő három hét során alaposan begyakoroljuk az alapvető tornagyakorlatok helyes végrehajtását, továbbá aktiváljuk a mélyizmok idegrendszerrel összefüggő kapcsolatait is.

Az első blokkban 1-2-es erősségű RTM gyakorlatokkal találkozhatsz. A blokk végére egyre magabiztosabban tornázol. Már tudod, hogy mire kell figyelned és érzékelni fogod a torna első jótékony hatásait is: kezd visszatérni a has környéki izmok tartása, tónusa, és mérséklődhetnek vagy átmenetileg meg is szűnhetnek olyan egyéb tünetek is, mint a hátfájás vagy a derékfájás.

Merre tudsz továbblépni?
1. Ha nehézkesnek, döcögősnek érzed még a gyakorlatokat, érdemes megismételnd az 1. blokkot
2. Ha szabályosan sikerül kivitelezned az alapvető gyakorlatokat, bátran továbbléphetsz a 2. blokkra
RTM oktatónkkal nyugodtan konzultálhatsz, szívesen segít neked a döntésben!

Második blokk | 4 hét | Középhaladó szint
Már tisztában vagy az RTM alapjaival, így a második blokkban 4 héten keresztül egyre összetettebb, dinamikusabb és nehezebb gyakorlatok következnek. A regenerációs tornasorok mellett megjelennek a far-, comb- és vállöverősítő gyakorlatok is. A második blokkban 3-4-es erősségű gyakorlatok dominálnak.
Ennek a blokknak a végére már általában olyan állapotban vannak a hasizmaid és a törzsizmaid, hogy következő lépésben akár az RTM gyakorló órákba is bekapcsolódhatsz. Ennek eldöntésében RTM oktatód lesz majd a segítségedre.

Merre tudsz továbblépni?
1. Ha nehézkesnek érzed a gyakorlatok kivitelezését vagy még időnként szétesik a testtartásod, érdemes megismételni a 2. blokkot
2. Ha az egyenes hasizmaid eltávolodása még mindig nagyobb mint 2-ujjnyi, RTM oktatód a gyakorlóórás csoportot fogja javasolni, ahol biztonságos és változatos tornával folytathatod a regenerálást, míg eléred a következő szinthez szükséges fizikai állapotot
3. Ha a tested jól reagált a tornára, szépen haladsz a regenerációban és a gyakorlatok szabályos kivitelezése sem okoz gondot, nyugodtan folytathatod a tornát 3. blokkban

Harmadik blokk | 3 hét | Haladó szint
A harmadik blokkban gyorsítjuk a tempót! Itt már egyre nagyobb fizikai kihívások és jólesően fárasztó edzések várnak rád, hiszen végig 5-6-os erősségű gyakorlatokkal dolgozunk. Ezen a szinten már dinamikusan és magabiztosan végzed a komplex RTM tornát. Pontosan tudod hogy mire kell figyelned a tornázás alatt és a mindennapokban. Mi több, azzal is tisztában vagy, hogyan lehet könnyebbé vagy nehezebbé tenni egy-egy konkrét gyakorlatot, hogy saját határaid ismeretében mindig, minden esetben biztonságosan meg tudd oldani a következő feladatot.

Merre tudsz továbblépni?
1. Ha gond nélkül mennek a dinamikus tornasorozatok és az egyenes hasizmok szétnyílása is 2-ujjnyi alá csökkent, ezt a programot sikeresen teljesítetted és továbbléphetsz az RTM Core training programunba
2. Ha a fentiek bármelyike nem teljesül vagy szívesen tökéletesítenéd a gyakorlatok kivitelezését, érdemes becsatlakoznod a gyakorló órás csoportunkba

RTM Gyakorló órák | 4 hetes bérlet | Középhaladóknak és haladóknak
Az RTM Gyakorló órás csoportokat azoknak ajánljuk, akik elvégezték a 2. vagy a 2-3. blokkot, de a testünknek még időre van szüksége az izmok megerősödéséhez és a következő szinthez való regenerációhoz. Mivel minden test különböző, más az eltávolodás mértéke és máshogy reagál a test a tornára. Így sok anyukának szüksége lehet egy ilyen gyakorló-erősítő időszakra. Itt 3-6-os erősségű gyakorlatokkal dolgozunk, és a már megtanult tornákból építkező változatos sorozatokkal támogatjuk a regenerációt.

Merre tudsz továbblépni?
1. Ha sikerült elérni a következő blokkhoz szükséges szintet eltávolodás, gátizom és tonadinamizmus terén is, akkor a kurzus 2. vagy 3. blokkja vár rád, fizikai állapotodnak és tudásszintednek megfelelően
2. Ha élvezed az RTM gyakorló órákat, maradhatsz akár itt is, hiszen a változó erősségű gyakorlatokkal teli órák nagyszerűen regenerálnak és kellemes tornaélményt tartogatnak

Hogyan tovább a kurzus végén?
Ahogy a blokkok, úgy az órák is egymásra épülnek. Így a folyamatos javulás során a regenerációs szakaszból eljutunk a biztonságos erősítésig. Végül arra is megtanítunk, hogyan térj vissza szeretett sportodhoz úgy, hogy még véletlenül se árts magadnak.
Ha megszereted az RTM-et mint mozgásformát, az RTM Core training kurzusban folytathatod tovább az erősítést, ahol már 7-8-as erősségű RTM gyakorlatok fokozzák a kihívásokat. Amennyiben pedig menet közben kiderülne, hogy anyai örömök elé nézel, szeretettel várunk az RTM Kismama csoportban!


A gyakorlóórák felépítése, nehézségi szintjei

Kétféle RTM szétnyílt hasizom regeneráló online torna közül választhatsz a tornára fordítható időd és anyagi lehetőségeid szerint. Ezek az RTM Standard és az RTM Prémium hasizom regeneráló programok. Mindkét sorozat egyéni online videokonzultációval, szintfelméréssel és a gyakorlatok személyre szabásával indul.

Az RTM Standard kurzusban minden héten egy-egy új 40-50 perces órát, valamint 2x20 perces gyakorlatsort (házi feladatot) érhetsz el. Emellett heti 1 csoportos konzultációt is tartalmazó interaktív tornaórán vehetsz részt, ahol a gyakorlatok helyes kivitelezésére is azonnali visszajelzést adunk.

Az RTM Standard kurzusban tehát a következő tornázási alkalmak várnak rád:
- 1 belépő online konzultáció
- heti 1 x 40-50 perces nagyvideó a heti tornagyakorlatokkal, tartásbeállítással és részletes magyarázattal
- heti 1 x 50 perces csoportos interaktív óra

Ha ennél több egyéni figyelmet és támogatást szeretnél, válaszd az RTM Prémium alapozó blokkot, amely a fentieken túl tartalmaz még:
- heti 1x15 perces videót, a regenerálást segítő információkkal, tippekkel és a hatékonyságot növelő tornasorokkal,
- szakértői utánkövetést és tanácsadást, amelynek keretében hétről hétre megnézzük, hogyan haladsz a regenerációban, és instrukciókat kapsz a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez, ami az eredményes torna egyik alapfeltétele.

Bármelyiket is választod, a tornát minden esetben a napi ritmusodhoz tudod igazítani.
Az órákat bemelegítéssel kezdjük, majd a tartásjavító feladatok és a hasizom-regeneráló gyakorlatok következnek. Minden órán foglalkozunk a hátizmokkal is, valamint légzőgyakorlatokat is végzünk. Általában gátizom aktiváló gyakorlatokkal és nyújtással zárjuk a tréninget. Minden olyan izmot megnyújtunk, ami a terhesség, a szülés illetve a kisbabás élet során rendszerint berövidül, így rossz terhelést és tartást, végső soron pedig fájdalmat (bizonyos esetekben akár rendellenes kopást is) eredményez.

Rövidesen induló kurzusok

2024. szeptember 02.

Szalai Renáta

RTM HASIZOM-REGENERÁLÁS 2024-09-01

target icon

Mennyi idő után hoz látható, közérzetben is érzékelhető eredményt?

Az eredmény már pár hét alatt szembetűnő, mind esztétikailag, mind funkcionálisan. A teljes regeneráció időtartama a kiinduló állapottól függ, de a tapasztalatok alapján a többség már az első néhány hét után érzékeli a pozitív változásokat és olyan korábbi tünetek enyhülését, mint a hátfájás és a derékfájás. A teljes 10 hetes program elvégzése garantáltan látható és érzékelhető eredményt hoz, ami a mindennapi életminőségben is megmutatkozik.

Hogyan kezdheted el?

  1. Regisztrálj!
  2. Válaszd ki RTM oktatódat!
  3. Töltsd ki az egészségügyi kérdőívet!
  4. Várd meg oktatód jelentkezését az egyéni konzultációra!
target icon

Mennyibe kerül és hogyan tudod kifizetni? Mi lesz a megrendelés és a fizetés folyamata?

Az RTM Standard hasizom regeneráló online kurzusok részvételi díja 11.900,- Ft.
Az RTM Prémium hasizom regeneráló online kurzusok részvételi díja 15.900,- Ft.

Ha szeretnéd elkezdeni az RTM hasizom regeneráló programot, első lépésben regisztrálj és keress ezen az oldalon egy RTM oktatót! Ha megtaláltad a számodra leginkább megfelelő oktatót, válaszd ki őt és várd meg a visszajelzését. A kurzus díjáról szóló számlát e-mailben tőle fogod megkapni, amit attól függően, hogy az oktató milyen fizetési módot kínál, átutalással vagy bankkártyával tudsz kiegyenlíteni.

Az oktatód ezt követően időpontot egyeztet veled egyéni online konzultációra, majd hozzáad a választott kurzus csoportjához, ahol elkezdheted a tornát.

Köszönjük hogy az RTM-et választod, amely az évek során több ezer anyukának nyújtott hatékony segítséget szülés után a szétnyílt hasizom regenerálásában és ez erőnlét visszaszerzésében. Nagyszerű tornaélményt és sikeres regenerációt kívánunk!