RTM Alakformáló
RTM Alakformáló

RTM Alakformáló

Az RTM Alakformáló a nők által kritikusnak vélt területekre, mint például far-, comb-, kar-, vállizmokra fókuszáló torna. Emellett természetesen a has- és gátizmokat is regeneráljuk. Figyelembe veszi a posztnatális tényezőket, a még nem regenerált testet, hasat, gátizmokat is. Nagyobb hasizom-eltávolodás vagy méhsüllyedéses problémák esetén is végezhető, amikor más, szokványos testedzés nem javasolt. Bármikor csatlakozhatsz online kurzusainkhoz, ahol akkor tornázol, amikor szeretnél. Egy 4-hetes blokk díja 11.900,- Ft, amely online konzultációt és a gyakorlatok testre szabását is tartalmazza. Ismerd meg a részleteket most!

target icon

Mi az RTM Alakformálás célja?

Az RTM Alakformáló program azért született, hogy mozgásban tartsa, erősítse, formálja azokat a nőket, akik a regenerációjukkal párhuzamosan szeretnének már az alakjukra is fókuszálni. De azoknak is biztonságos mozgásformát kínál, akik süllyedéses problémákkal (pl. hólyag-, vagy méhsüllyedéssel), extrém rectus diastasisszal vagy extrém gyenge gátizmokkal, esetleg inkontineneciával küzdenek, és emiatt az általános testedzéstől óvják őket.

Az RTM Alakformáló program fontos és hiánypótló mozgásforma azoknak, akik egészségügyi problémákkal küzdenek. Hogy miért? Nézzünk egy konkrét példát! Ha például méhsüllyedés esetén a szülés előtti mozgásformánkhoz visszatérünk, fokozhatjuk a süllyedés mértékét. Ha viszont a „biztonság kedvéért” inkább nem mozgunk, akkor a mélyizmok és a törzstartó izmok is elgyengülnek, romlik a testtartásunk, bizonyos izmok túlterhelődnek. Romlik az izomegyensúly: egy előre helyezett fejtartás, vagy a kisbabás lét alatt gyakran kialakuló előreesett váll hatással lesz az egész testtartásra, a hasi kapszulára, így a hasűri nyomásra, a gátizmokra és a légzésre is. Ennek következtében a testünk folyamatosan romló állapot mellett egyre nagyobb "terhet" cipel.

Az RTM Alakformáló programban úgy mozgatjuk át, erősítjük, formáljuk a testet, hogy közben a szétnyílt hasizmot és/vagy a gyenge gátizmokat, hasi kapszulát nem terheljük túl. Olyan testhelyzeteket, eszközöket, gyakorlatokat választunk a far-, comizmok erősítésére, amik kímélik a gátizmokat, vagy pl. kerüljük a hasűri nyomást, ami még lejjebb préselhetné a méhet. Ezzel szemben a környező területek erősítésén keresztül javítunk a problémás területek egészségi állapotán is.

RTM Alakformáló
target icon

A kurzus, a program és a gyakorlatsorok felépítése, nehézségi szintjei

Az RTM Alakformáló online kurzus 8 hétig tart és összesen kettő blokkból áll, majd gyakorlóórákkal igény szerint bármeddig folytatható. A kurzus 1. és 2. blokkjában megtanulod a gyakorlatok szabályos, testre szabott kivitelezését, míg a gyakorlóórákon ezekből a gyakorlatokból összegyúrt, izgalmas, változatos edzéseken formálhatod alakodat.

Első blokk | 1+3 hét | Kezdő szint
Az első blokk az első héten egyéni online konzultációval indul, ahol az egészségi állapotod, erőnléted és esetleges problémáid figyelembevételével testre szabjuk a gyakorlatokat és elmondjuk, mire figyelj a tornák kivitelezése során. A következő három hét során alaposan begyakoroljuk az alapvető tornagyakorlatok helyes végrehajtását, aktiváljuk a mélyizmok és idegrendszer kapcsolatát a megfelelő impulzusokkal. Az első blokk végére egyre magabiztosabban tornázol. Már tudod, hogy mire kell figyelned és érzékelni fogod a torna első jótékony hatásait is: kezd visszatérni az izmok tartása, tónusa és mérséklődhetnek olyan egyéb tünetek is, mint a hátfájás vagy a derékfájás.
Az első blokkban 1-2-es erősségű RTM regeneráló és alakformáló gyakorlatokkal találkozhatsz.

Merre tudsz továbblépni?
1. Ha aktiválódtak a mélyizmaid és szabályosan sikerül kivitelezni az alapgyakorlatokat, mehetsz tovább az RTM Alakformáló második blokkjába, vagy akár be tudsz csatlakozni az RTM Alakformáló gyakorlóórás csoportba is.
2. Ha nehézkesnek, döcögősnek érzed még a gyakorlatokat, nem megy a helyes légzés, nem tudod tartani a gátadat, érdemes megismételned az 1. blokkot.

Második blokk | 4 hét | Középhaladó szint
A második blokkban 4 héten keresztül egyre összetettebb, dinamikusabb és nehezebb gyakorlatok következnek, és nőveljük az erősségi szinteket is. A 2. blokk tornáin már eszközöket is használunk a gyakorlatok nehezítésére, így állandó társunk a 0,5-1 kg-os kézisúlyzó és a kis ellenállású gumiszalag. Ezekkel nem csak a gyakorlatok erősségi szintjét emeljük, hanem megtanítunk a helyes használatukra is, illetve megtanulod, hogyan tudod kiválasztani a számodra megfelelő szintű eszközöket a jövőben.
A második blokkban 3-4-es erősségű RTM regeneráló és alakformáló gyakorlatok dominálnak.

Merre tudsz továbblépni?
1. Az RTM Alakformáló 2. blokkjának végén a tanult gyakorlatokat használva felgyorsítjuk a tempót. Ha így sem jelent gondot a gyakorlatok szabályos kivitelezése, bátran átléphetsz az RTM Alakformáló gyakorlóórás csoportba.
2. Ha a gyors tempó túl nehéznek bizonyul, túl sok dologra kell még figyelned és emiatt szétcsúszik a testtartásod, meg tudod ismételni ezt a 2. blokkot.

RTM Alakformáló gyakorlóóra | 4 hetes bérlet | Középhaladó szint
Az RTM Alakformáló gyakorlóórát azoknak ajánljuk, akik elvégezték a kurzus első vagy mindkét blokkját és szeretnék a megtanultakat változatos, izgalmas, szakmailag kontrollált, szakszerűen felépített tornaórák keretében gyakorolni.
A gyakorlóóráknál 1-4-es erősségű gyakorlatokkal dolgozunk.

Merre tudsz továbblépni?
1. Az RTM Alakformáló gyakorlóórák olyan változatosan összeállított edzésprogramok, amelyeken hosszú távon is megtalálod a torna élvezetét, méghozzá folyamatosan kontrollált, biztonságos körülmények között.
2. Ha kellőképpen regeneráltad már a testedet és intenzívebben erősítenél, akkor át tudsz lépni az RTM Core Training kurzusba, majd onnan az RTM Core Training gyakorlóórás csoportba is
3. Amennyiben pedig menet közben kiderülne, hogy anyai örömök elé nézel, szeretettel várunk az RTM Kismama csoportban!


A gyakorlóórák felépítése, nehézségi szintjei

Kétféle RTM Alakformáló torna közül választhatsz a tornára fordítható időd és anyagi lehetőségeid szerint. Ezek az RTM Alakformáló Standard és az RTM Alakformáló Prémium programok. Mindkét sorozat online videokonzultációval, szintfelméréssel és a gyakorlatok személyre szabásával indul.

Az RTM Alakformáló Standard kurzusban minden héten egy-egy új 40-50 perces órát, valamint 2x20 perces gyakorlatsort (házi feladatot) érhetsz el. Emellett heti 1 csoportos konzultációt is tartalmazó interaktív tornaórán vehetsz részt, ahol a gyakorlatok helyes kivitelezésére is azonnali visszajelzést adunk.

Az RTM Alakformáló Standard kurzusban tehát a következő tornázási alkalmak várnak rád:
- 1 belépő online konzultáció
- heti 1 x 40-50 perces nagyvideó a heti tornagyakorlatokkal, tartásbeállítással és részletes magyarázattal
- heti 1 x 20 perces feladatsor az otthoni gyakorláshoz
- heti 1 x 50 perces csoportos interaktív óra

Ha ennél több egyéni figyelmet és támogatást szeretnél, válaszd az RTM Alakformáló Prémium alapozó blokkot, amely a fentieken túl tartalmaz még:
- heti 1x15 perces videót, a regenerálást segítő információkkal, tippekkel és a hatékonyságot növelő tornasorokkal,
- szakértői utánkövetést és tanácsadást, amelynek keretében hétről hétre megnézzük, hogyan haladsz a regenerációban, és instrukciókat kapsz a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez, ami az eredményes torna egyik alapfeltétele.

Az órákat bemelegítéssel kezdjük, majd alakformáló és tartásjavító feladatok következnek, amelyeket a has- és gátizom-regeneráló gyakorlatok követnek. Minden órán foglalkozunk a hátizmokkal, valamint légzőgyakorlatokat is végzünk. Az órát átlalában nyújtással és/vagy hengerezéssel zárjuk.

A tornázást a visszanézhető videók segítségével a napi ritmusodhoz tudod igazítani. Ha pedig interaktív óráinkba hétről hétre bekapcsolódsz, folyamatos élő oktatói támogatást kapsz a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez, ami a hatékony és eredményes edzés egyik alapfeltétele.

target icon

Mennyi idő után hoz látható, közérzetben is érzékelhető eredményt?

Az eredmény már pár hét alatt szembetűnő, mind esztétikailag, mind funkcionálisan. A teljes regeneráció időtartama a kiinduló állapottól függ, de a tapasztalatok alapján a többség már az első néhány hét után érzékeli a pozitív változásokat és olyan korábbi tünetek enyhülését, mint a hátfájás és a derékfájás.
A teljes program elvégzése garantáltan látható és érzékelhető eredményt hoz, ami a mindennapi életminőségben is megmutatkozik.

Hogyan kezdheted el?

  1. Regisztrálj!
  2. Válaszd ki RTM oktatódat!
  3. Töltsd ki az egészségügyi kérdőívet!
  4. Várd meg oktatód jelentkezését az egyéni konzultációra!
target icon

Mennyibe kerül és hogyan tudod kifizetni? Mi lesz a megrendelés és a fizetés folyamata?

Az RTM Alakformáló Standard online kurzusok részvételi díja 11.900,- Ft.
Az RTM Alakformáló Prémium online kurzusok részvételi díja 15.900,- Ft.

Ha szeretnéd elkezdeni az RTM Alakformáló programot, első lépésben regisztrálj és keress ezen az oldalon egy RTM oktatót! Ha megtaláltad a számodra leginkább megfelelő oktatót, válaszd ki őt és várd meg a visszajelzését. A kurzus díjáról szóló számlát e-mailben tőle fogod megkapni, amit attól függően, hogy az oktató milyen fizetési módot kínál, átutalással vagy bankkártyával tudsz kiegyenlíteni.

Az oktatód ezt követően időpontot ajánl számodra online konzultációra, majd hozzáad a választott kurzus csoportjához, ahol elkezdheted a tornát.

Köszönjük hogy az RTM-et választod, amely az évek során több ezer anyukának nyújtott hatékony segítséget szülés után a szétnyílt hasizom regenerálásában és ez erőnlét visszaszerzésében. Nagyszerű tornaélményt és sikeres regenerációt kívánunk!